21 december 2023

Lezing over palliatieve zorg.

Bijeenkomst over de laatste levensfase 

Op 26 september organiseren wij een informatie bijeenkomst over palliatieve zorg en de laatste levensfase.
Deze bijeenkomst vindt om 20.00 uur plaatst in het Oude Klooster. ( inloop vanaf kwartier voor aanvang )

Palliatieve zorg is zorg die je krijgt als je niet meer beter wordt. Het doel van palliatieve zorg is dat jouw leven zo fijn en goed mogelijk blijft.
Want ook al is je lichaam niet meer te genezen, het leven kan je nog wel veel te bieden hebben. Palliatieve zorg kan jou helpen om in deze
periode nog te doen wat jij belangrijk vindt. Palliatieve zorg gaat over jouw lichamelijke, sociale, psychische en spirituele behoeften.
Ook het ondersteunen van je naasten (partner, familie) is een belangrijk onderdeel van palliatieve zorg.
Het kan rust geven om samen te praten over jouw wensen en grenzen. En als de zorgverleners weten wat jij belangrijk vindt, kunnen ze daar rekening
mee houden. Juist als je geconfronteerd wordt met de broosheid van het leven is het fijn nog voluit te kunnen leven in de tijd die je nog mag doorbrengen met elkaar.
Hierover nadenken en praten met mensen in uw omgeving is belangrijk. Met uw naasten en uw huisarts. Om goed in gesprek te kunnen gaan, heeft u goede informatie nodig.
Bij de door ons georganiseerde informatiebijeenkomst op 26 september krijgt u die.

“De laatste levensfase heeft haar eigen bijzonderheden en dilemma’s.” Gevoel van kwetsbaarheid; wat staat mij te wachten? Wat kan ik zelf doen?
Ik vind het daarom belangrijk hieraan mee te werken”, aldus Carolien Raap.
Carolien is een zeer ervaren, enthousiaste verpleegkundige die werkzaam is in het palliatief adviesteam van het Bernhoven ziekenhuis.

 

Deelname is gratis. U mag ook gerust een familielid of vriend meenemen.
Meld u wel aan voor 15 september op ons bekende email adres: bsg.geffen@gmail.com
of post onderstaand invulstrookje in onze brievenbus Kloosterstraat 7d.
Het kan ook telefonisch via: 073-5323044 voor eventuele vragen en mensen die zich niet met de computer kunnen aanmelden.

Deze bijzondere informatie bijeenkomst voor onze leden wordt financieel mogelijk gemaakt door Het Nationaal Programma Palliatieve Zorg en KBO Brabant.